01/03/2018

Project in de kijker

wzc Budalys, Kortrijk

Budalys, het nieuwe wonen in de stad met aandacht voor ecologische toevoegingen. Het project kreeg een prominente plaats op de cover van het magazine ‘Op de Werf’. Een succesverhaal tussen One Skin & AXO partner Gulex waar samen 4.000 m² buitenpleisterwerk werd geplaatst.

02/12/2016

Kurk afwerking

Diathonite Cork Render
Diathonite Cork Render is de nieuwste evolutie van de gekleurde afwerking het is geen gewone verf, maar een echte beschermende coating die fungeert als een tweede huid. Het siert, het draagt effectief bij aan de thermische en akoestische isolatie van muren, onderhoudt de ademende werking van de muren, het beschermt tegen water infiltraties en voorkomt scheuren en beschadigingen.

02/12/2016

Isolerende kurkpleister

Diasen Evolution
Natuurlijke eco-vriendelijke gips, voor externe muurisolatie, met kurk, natuurlijke hydraulische kalk, leem, hoge thermische isolatie, geluid absorberende en damp-opend.

16/02/2016

UTILITEITS- EN PROJECTBOUW VERZAMELT IN KORTRIJK XPO

Bouwheren van grote (ver)bouwprojecten in de utiliteits- en projectbouw beschikken op vandaag niet over een overkoepelend platform waar zij hun potentiële bouwpartners voor toekomstige projecten kunnen ontmoeten. Sectoriële beurzen bieden geen antwoord op de noden van deze bouwheren aangezien het bouwaspect op dergelijke initiatieven vaak te beperkt is. Ook algemene bouwbeurzen bieden geen soelaas gezien hun hoofdzakelijk particuliere insteek. Met UTILITY2BUILD wil Kortrijk Xpo deze leemte invullen. UTILITY2BUILD is het nieuwe (ver)bouwplatform van de hand van de organisatoren van ARCHITECT@WORK, dat zich specifiek richt op de (noden van de) utiliteits- en projectbouw.

16/02/2016

Universeel 1-2-3 programma voor het restaureren van bestaande pleistersystemen

Röfix Renostar®, Röfix Renoplus®,
Röfix Renofino® en Renofinish®.

Het kalk gebonden Renogamma, gekenmerkt door hoge damp-openheid en uitstekende hechting, is uitermate geschikt voor het herstellen van bestaande pleisterlagen, dit zowel voor hystorische pleisters (kalk, bastardmortels) eveneens als scheur overbruggend systeem op kunstharspleisters, al dan op isolatie. De pleisters uit het Renogamma kunnen zelfs op de meeste verf- en pleistersystemen worden toegepast!! Vraag advies voor een voorafgaandelijke hechtingsproef.

16/02/2016

Isoleren met een gerust hart

Een unieke 3D vormvaste plaat met witte toplaag en verhoogde lambda 031.

De nieuwe Take-it Alpin Relax is de meest innovatieve plaat in het EPS gamma, die met zijn verbeterde eigenschappen een lambda waarde haalt van 031. Daar waar andere EPS isolatieplaten verzaagd worden uit grotere blokken wordt deze plaat per stuk geperst. Dit maakt de plaat uiterst geschikt voor een naadloos isolatiesysteem, des te meer bij grotere diktes. De gewafelde achterzijde van de plaat verbeterd de aanhechting van de lijm en geeft ook garantie bij machinale verlijming. De voorzijde heeft een witte toplaag dewelke het zonlicht reflecteert, zo wordt opwarming en vervorming van de plaat voorkomen. Bovendien zijn insnijdingen gemaakt aan de voorzijde zodat de Relax plaat nooit onder spanning komt te staan.

16/02/2016

De best isolerende vaste stof ter wereld (014 lambda)

Röfix, steeds op de eerste rij als het over innovatieve technieken gaat, ontwikkelde en verfijnde de AEROGEL productlijn. Drie verschillende producten in dit uitzonderlijk hoog isolerend segment voor diverse toepassingen.